poniedziałek, 15 października 2018

68. Babka cytrynowa - Młyny Polskie

Dziś przychodzę do was z tak zwanym ' gotowcem ' ale nie byle jakim! To babka cytrynowa firmy Polskie Młyny. Czasem w życiu bywa tak, że nie mamy czasu, ani ochoty myśleć co by tu zrobić, jakie ciasto upiec, żeby wszystkim smakowało.

Okazuje się, że najlepsze jest najprostsze rozwiązanie. Ostatnio nie mam w ogóle głowy do gotowania, do pieczenia, stąd też pomysł na tą mieszankę. Sprawdzi się ona doskonale również wtedy, gdy mamy niespodziewanych gości.

Wystarczy dodać 2 jajka i 90 g margaryny, aby wyczarować to cudo. Każdy ma te produkty w domu na co dzień, a więc sprawa jest ułatwiona. Dodatkowo producent dołącza nawet foremkę do pieczenia - nie musimy się o nic martwić. 

Jajka ucieramy z margaryną, dodajemy stopniowo mieszankę i gotowe! Prawda, że proste? 

Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 160 stopni. Pod koniec można sprawdzić patyczkiem/wykałaczką, czy środek jest na pewno dobrze upieczony. 

Tu nie ma wymówek, że się nie chce - babka jest tak prosta w przygotowaniu, że każdy sobie z nią bardzo szybko poradzi.





1 komentarz:

Wszystkie komentarze czytam, ale nie jestem w stanie na wszystkie odpowiedzieć, za co przepraszam. Szanuję swoich czytelników, więc jeżeli masz pytania to napisz do mnie na natsko1993@gmail.com ;)