sobota, 22 września 2018

64. Wafle z galaretką, mlekiem w proszku i orzechami

Jeżeli chodzi o te wafle, przepis w mojej rodzinie krąży od dawna. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, zawierają mnóstwo dobrze komponujących się ze sobą dodatków. Galaretka w cukrze, herbatniki, orzechy, a także rodzynki i inne bakalie (według uznania) będą ucztą dla małych, jak i tych dużych łasuchów. Polecam zrobić z podwójnej porcji ;)

Składniki:
* 1 kostka margaryny
* 1/2 szklanki cukru
* 3 łyżki mleka w proszku
* 3 łyżki kakao
* pokruszone herbatniki
* posiekane orzechy włoskie
* 3 jajka
* galaretka w cukrze
* bakalie

Margarynę wraz z cukrem rozgrzać. Ostudzić, po czym dodawać po jednym jajku. Następnie rozmieszać kakao i mleko w proszku, po czym wsypać je do ostudzonej margaryny.

Na samym końcu dodać resztę dodatków: ciastka, galaretkę w cukrze pokrojoną w kostkę, bakalie, posiekane orzechy włoskie.

RADA: jeżeli dodatki będą ciężkie do wmieszania należy delikatnie podgrzać margarynę z kakao i wtedy je dodać.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkie komentarze czytam, ale nie jestem w stanie na wszystkie odpowiedzieć, za co przepraszam. Szanuję swoich czytelników, więc jeżeli masz pytania to napisz do mnie na natsko1993@gmail.com ;)