sobota, 21 lipca 2018

50. Ciasteczka z marmoladą z maszynki

Szpryca kupiona bardzo dawno temu, czekała na swój udział w moich wypiekach i się doczekała. Ciastka są pyszne i bardzo szybko znikają z talerza, więc możecie robić z podwójnej porcji. 

Składniki:
* 1/2 kg mąki pszennej
* 2 żółtka
* 1 jajko
* 20 dag masła
* 20 dag cukru pudru
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* marmolada wieloowocowa

Wszystkie składniki umieścić na stolnicy, po czym zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez godzinę. Specjalną maszynką wyciskać ciastka na papier do pieczenia. Na każde nałożyć kawałek marmolady. Piec przez ok. 15 minut w temperaturze 160 stopni.






3 komentarze:

Wszystkie komentarze czytam, ale nie jestem w stanie na wszystkie odpowiedzieć, za co przepraszam. Szanuję swoich czytelników, więc jeżeli masz pytania to napisz do mnie na natsko1993@gmail.com ;)