piątek, 23 marca 2018

31. Kluseczki z białego sera z cynamonem

Bardzo często przygotowuje te kluski na obiad. Robi się je bardzo szybko i są bardzo pożywne. Z pewnością posmakują niejednemu niejadkowi, a dzieci będą się zachwycać. Ja podaje je z cynamonem - tak po prostu lubię. Myślę, że świetnie sprawdził by się tu jogurt naturalny, czy też świeże, zmiksowane owoce. 

Składniki:
* 200 g twarogu półtłustego (używam chudego, zależy co kto lubi;))
* 80 g mąki pszennej
* 1 jajko



Z podanych składników zagnieść ciasto. Pamiętajmy, aby podsypywać mąką ostrożnie, gdyż może wyjść za twarde. Formujemy wałek, jak na kopytka i kroimy. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia na wierzch. 

Podajemy według upodobań ;)

10 komentarzy:

  1. Lubię takie smaki i chętnie bym zjadła takie danie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo i to jest pomysł na dzisiejszy obiad. Niestety nie mogę spożywać mąki oczyszczonej. Ciekawe, czy równie smaczne wyjdą z dodatkiem otrąb lub z mąki pełnoziarnistej...

    OdpowiedzUsuń
  3. O tak, z dużą ilością cynamonu i jesteśmy w niebie <3

    OdpowiedzUsuń
  4. to danie mojego dzieciństwa! :D mniam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja nazywam je "leniwymi pierogami". Uwielbiam... :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię to danie. Mój mąż potrafi je zrobić :).

    OdpowiedzUsuń
  7. Aaaaa! Ja uwielbiam takie! Zapomniałam o tym przepisie! Zrobię koniecznie dzieciakom na kolacje

    OdpowiedzUsuń

Wszystkie komentarze czytam, ale nie jestem w stanie na wszystkie odpowiedzieć, za co przepraszam. Szanuję swoich czytelników, więc jeżeli masz pytania to napisz do mnie na natsko1993@gmail.com ;)